Appar

Mobiltelefoner, så kallade smartphones, har idag en mängd olika funktioner som är av nytta till ett företag. En populär app som utnyttjar mobiltelefonens funktioner är Runkeeper som är en hjälpreda när du ska ut och träna genom att använda GPS-positionering som sedan visas på en karta. Det finns förstås en mängd olika intressanta funktioner i dagens mobiltelefoner som en högupplöst kamera. Tänk dig att du kan ta en bild på jobbet som en målare har utfört – vore inte det en perfekt kvalitétssäkring?

Detta är bara några av sakerna som man kan göra – dessutom kan man koppla ihop en app till en webbtjänst och utnyttja funktioner som en sådan har. Vilket kan vara att skicka epostmeddelanden. Man kan också förstås bygga ett helt koncept med en app och en webbtjänst.

Hur bygger man en bra och kostnadseffektiv app?
Helt enkelt genom att använda ett ramverk som stödjer flera plattformar. Idag är de två stora plattformarna förstås iPhone/iPad och Android. Vi använder oss av det öppna projektet Phonegap som bland annat stödjer iPhone/Android plus ett flertal andra. Bara för att vi använder ett ramverk med samma kodbas betyder det inte att man får minskad funktionalitet – vi kan ändå använda inbyggda funktioner i en telefon som till exempel kamera eller GPS.

Har du en idé för en app?
Vi kan hjälpa dig att förverkliga din idé med allt ifrån planering, design, utformning till utförande av ett sådant projekt. Vår erfarenhet sträcker sig inom ett flertal olika områden förutom bara den tekniska biten – vi kan även hjälpa dig med bland annat affärsmodellen. Ta kontakt med oss för ett förutsättningslöst möte om din idé!

Till toppen av sidan